Wie ben ik

Contacten telefonisch: In Nederland 06-53213855
                              andere landen: 0031-653213855

Via e-mail: info@eddykox.com  of  eddykox@planet.nl

 

Mijn naam is Eddy Kox.
Ik ben geboren te Valkenswaard in 1949.

Na bijna 40 jaar gewerkt te hebben bij een grote firma in het zuiden des lands ben ik met vervroegd pensioen gegaan.

Onder het motto “je moet wat doen na je pensioen” heeft mijn vrouw Marga mij naar een tekencursus gestuurd. Deze heb ik een jaar gevolgd en dat beviel me zo goed dat ik daarna naar de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) ben gegaan. Daar heb ik met goed gevolg de opleiding hogere graad tekenen voltooid. Voor wat betreft schilderen ben ik volledig autodidact.

Op dit moment begeleid ik als vrijwilliger een groep beginnelingen en gevorderden bij een amateurschilder-vereniging te Veldhoven en een groep leden van de vereniging voor gepensioneerden in Veldhoven.Ik geef zelf ook lessen in mijn atelier.Interesse in schilderen onder ervaren begeleiding neem dan contact (zie boven) op.

Wat mijn werken betreft, u ziet een grote variëteit aan onderwerpen. De intentie van mij is om alles wat ik mooi en uitdagend genoeg vind, op doek vast te leggen. Ik ben een kleurenfreak dus bij alles wat ik schilder moet de kleur kloppen (bijvoorbeeld de stofuitdrukking). Ik schilder voornamelijk modern realistisch en gebruik voor mijn werken uitsluitend acrylverf, niet alleen omdat het een stuk gezonder is en minder milieu belastend, maar ook omdat acrylverf een iets hardere kleur heeft t.o.v. olieverf dat iets zachter overkomt. Daardoor komt naar mijn mening het schilderstuk realistischer over met meer natuurlijke kleuren.  


Ik heb ook een paar keer met schilderwedstrijden meegedaan met het volgende resultaat:
Millennium schilderclub België 3e prijs
Vakblad Atelier 3e prijs en een eervolle vermelding
Vakblad Palet 1e prijs en 3e prijs
Winnaar Talens palet prijs  regio Eindhoven.
S.B.V. Brabantse Amateurkunst verkiezing 2 keer genomineerd een keer 4e prijs (alle kunstvormen)
S.B.V. 2-jaarlijkse tentoonstelling 2 keer uitverkozen.